Rybářské závody na revíru Koupelna a rybníčku Dolejšák v Mokrovratech

24.05.2016 17:38

Rybářské závody na revíru Koupelna a rybníčku Dolejšák v Mokrovratech

 Ráno před osmou hodinou to na Koupelně v Novém Kníně vypuklo. Zúčastnilo se 15 dětí, které jsem rozdělil do dvou kategorií od 6 do 8 let a od 9 do 15 let. Měřila se každá ryba. Za každý jeden cm byl udělen jeden bod. Celkem se nachytalo 33 ks ryb. Letošní závody přály těm dětem, co šly trochu rybářskému štěstí naproti. Po svačině se závody odehrávaly u přítoku, kde se chytlo 16 okounů a 4 hrouzci a jedna kuriózní rybka pstruh obecný f. potoční, který měřil 17 cm a oproti loňskému roku byl o 4 cm delší, ale o to hubenější. Tak jsem ho ani nevyfotil a putoval okamžitě do svého rodného živlu a to chovného Voznického potoka.  V kategorii do 8 let vyhrál Tadeáš Vitoň s počtem bodů 48, kterému  se podařilo chytit karase, ježdíka a okouna. Na druhém místě se umístila Beáta Vitoňová s počtem 19 bodů. Míša a Tadeáš se umístili na třetím a čtvrtém místě, ale mohlo to být také jinak. Míšovi to utrhnul kapr a ten mohl rozhodnout o jiném pořadí. Tím chci říct, že je nutné nepodcenit přípravu! V kategorii do 15 let se s nejlepším výsledkem může pochlubit Vojta Veselý, který získal celkem 87 bodů, když u přítoku chytil 5 okounů a jednoho pstruha obecného f. potoční. Druhé místo se 78 body obsadila Vendulka Veselá, které se podařila chytit 5 okounů. Třetí místo obsadil Vojta Synek, kterému na toto místo stačilo chytit třikrát karase o počtu 75 bodů. V této kategorii bohužel nic nechytila jen Sára, ale bylo nádherné počasí a čas strávený v přírodě na čerstvém vzduchu se nedá ničím nahradit a doufám, že tato zkušenost Sáru od rybaření neodradí, protože jinak na kroužku jí to jde moc dobře.  

Třetí ročník přátelských rybářských závodů pro děti z rybářských kroužků - MOKROVRATSKÉ MŘENKY a NOVOKNÍNSKÝ LEDŇÁČEK i jejich přátele se uskutečnil v neděli 15. 5. 2016.
Chladné a větrné počasí neodradilo 20 chytajících dětí. Mohu říci, že u rybníčku již nebylo volné místo. Děti jsme rozdělil opět do dvou kategorií. Měřila se každá rybička. Nejmenší měřila 8 cm a byl to ježdík. Celkem se nachytalo 83 ks ryb.  Oceněny byly všechny děti, zde zmíním jen ty nejlepší. V mladší kategorii vyhrála Beáta Vitoňová s počtem 202 bodů. Ovšem tímto výkonem nebyl překonán loňský rekord 444b. Na druhém místě se umístil Tadeáš Vitoň s počtem 156 bodů a třetí místo obsadil Karel Makovec, který dosáhl 140 bodů.  Ve starší kategorii se nejlepším
výsledkem může pochlubit Jiří Žák, který získal celkem 166 bodů. Druhé místo obsadil Luboš Halamka, který nachytal celkem 137 bodů. Luboš v této kategorii nachytal nejvíce ryb a to 8 ks. Jirka měl o 2 ks méně zato větší. Třetí místo obsadil Míša Hájek, který chytl 132 bodů.

Děti byly odměněny praktickými cenami, na které přispěl ČRS, z.s., místní organizace v Novém Kníně. Každé dítě si odneslo nějakou drobnost a krásný diplom. Už teď se těším na příští rok, kdy si tuto podařenou akci budeme moci zopakovat a děti určitě doufají, že ryby budou brát jako letos a na Koupelně o něco víc. Petrův zdar!

 David Veselý,
Mokrovraty 24. 5. 2016


Nový Knín 7.5.2016
Kategorie
Skupina A 6-8let
Pořadí Jméno PřijmeníPočet bodů
1Tadeáš Vitoň48
2Beáta Vitoňová19
3Míša Branda0
3Tadeáš Beztahovský0
   
   
   
   
   
   
  
Skupina B 9-15let
  Jméno PřijmeníPočet bodů
1Vojta Veselý87
2Vendula Veselá78
3Vojta Synek75
4Michal Němec71
5Veronika Šedá52
6Ondra Vávra50
7Max Píša46
8Eliška Brandová36
10Jiří Žák15
11Sára Szabová0


—————

Zpět